Jdi na obsah Jdi na menu
 


Profese
Herečka 
Datum narození:
30.08.1972 
Místo narození:
San Diego, California, USA 
Znamení:
Panna  


Životopis:

Cameron vyrůstala jako běžná Američanka, tedy až na její přirozenou krásu. Její otec Emilio je původem z Kuby, je mistrem ve společnosti California Oil. Její máma Billie, která je míšenka německé, anglické a americké kultury, pracuje ve firmě zabývající se importem a exportem. Když vyrůstala byla jako mnoho jejich vrstevnic - poslouchala moderní hudbu a byla divoká. Jako náctiletá začala navštěvovat Hollywoodské párty na kterých zůstávala dlouho do rána.

A právě díky navštěvování různých večírků se potkala s Jeffem Dunasem, který ji nabídl práci pro Elite modeling agency. Ačkoliv si Cameron nejprve myslela, že je tato práce pochybná, vzala si jeho vizitku a nejprve se o této nabídce radila s rodinou a přáteli. Nakonec se v 16 letech rozhodla začít kariéru modelky.

Poté co opustila Long Beach, začala cestovat po celém světě jako modelka, začala se objevovat v mnoha různých magazínech. Ve svých 18-ti letech měla otravu alkoholem, když byla Australii.Ve 21 letech se vrátila zpět do Kalifornie a ačkoli pokračovala v práci modelky, chtěla však ještě více. V roce 1994 se zúčastnila konkurzu na malou roli ve filmu Maska "The Mask". Ačkoliv neměla naprosto žádné herecké zkušenosti, získala hlavní ženskou roli po boku komika Jima Carreyho.

Následovala další role v nízko-rozpočtových filmech jako "The Last Supper", Líbánky bez ženicha "Feeling Minnesota" kde si zahrála po boku Keanu Reevese. Najednou Cameron začala cítit, že dosáhla hereckého vrcholu. Pokračovala dále v herectví ve filmu Svatba mého nejlepšího přítele "My Best Friends Wedding", kde hraje spolu s Julií Roberts.

Krátce poté opět zasáhla stříbrné plátno filmem Extra život "A Life Less Ordinary" hrající poboku Ewana McGregora. Bohužel tento film nebyl příliš přijatý kritikou, ale skutečně Cameron nasměroval do nové věhlasné role Něco na té Mery je "There's Something About Mary", kde hrála po boku Bena Stillera a Matta Dillona. S hercem Dillonem se intimně seznámila při natáčení a tři roky spolu chodili. Také si nedávno zahrála po boku Al Pacina v “Any Given Sunday“ a s Johnem Cusackem ve filmu V kůži Johna Malkoviche "Being John Malkovich". Také si zahrála s Drew Barrymore a Lucy Liu ve filmu Charlieho andílci "Charlie's Angels".

Filmografie:
2005 Zná ji jako svý boty (In Her Shoes)    ...Maggie Feller
2003 Charlie's Angels: Full Throttle   ...Natalie Cook
2003 Shrek 4-D   ...Princess Fiona
2002 Gangy New Yorku (Gangs of New York)    ...Jenny Everdeane
2002 My Father's House   ...The Girl
2002 Prostě sexy (The Sweetest Thing)    ...Christina Walters
2001 Shrek (Shrek)    ...Princess Fiona
2001 Invisible Circus, The   ...Faith
2001 Vanilkové nebe (Vanilla Sky)    ...Julianna 'Julie' Gianni
2001 Shrek in the Swamp Karaoke Dance Party   ...Princess Fiona
2000 Things You Can Tell Just by Looking at Her   ...Carol Faber (segment "Love Waits For Kathy")
2000 Charlie's Angels   ...Natalie Cook
1999 V kůži Johna Malkoviche (Being John Malkovich)    ...Lotte Schwartz
1999 Vítězové a poražení (Any Given Sunday)    ...Christina Pagniacci
1999 Man Woman Film   ...Random Celebrity
1998 Very Bad Things   ...Laura Garrety
1998 There's Something About Mary   ...Mary Jensen
1998 Strach a hnus v Las Vegas (Fear and Loathing in Las Vegas)    ...Blonde TV Reporter
1997 Life Less Ordinary, A   ...Celine Naville
1997 Keys to Tulsa   ...Trudy
1997 My Best Friend's Wedding   ...Kimberly Wallace
1996 Hlava nad vodou (Head Above Water)    ...Nathalie
1996 Feeling Minnesota   ...Freddie Clayton
1996 She's the One   ...Heather
1995 Poslední smích (The Last Supper)    ...Jude
1994 Maska (Mask, The)    ...Tina Carlyle

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Cameron Diaz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář